Volcanic Rock House in The Mineral Residence

Planning korea: the mineral residence on jeju island

The newest addition to planning korea's airest city-berjaya jeju resort on the rapidly developing jeju island is 'the mineral', a residence/event venue
that echoes the natural shape of the crystal clusters that form on the local volcanic rock. the structure is located on the southern coast of the island
in the gotjawal forest, and has broken ground on march 7th, to be completed by september of 2014. a central courtyard with a 10-meter wide rectangular
pool that extends out towards the sea is the anchor around which a crescent-shape structure houses the patinated metal mineral pods. four separate
entrances and the modular-like construction allows the complex to be joined into a single volume or subdivided into smaller residential units. a rooftop
garden vertically extends the ground-scape creating an ideal environment from which to view the night sky or the forest canopy.

Related Posts by Category

Tidak ada komentar: